Fehmi Bilge Ortaokulu

Adres
HASANBABA MAH. BILINMEYEN14 SK. FEHMI BILGE ILKOKUKU VE ORTAOKULU BLOK NO 1 HORASAN / ERZURUM
Vizyon
Verimli, iletişim kurabilen, zeki, yeteneğini geliştirebilen, normlara uyan, uzlaşı kültürüne sahip, mükemmel, uyumlu, zamanı iyi kullanabilen nitelikte öğrenciler yetiştiren; eğitim öğretim hizmetlerini çağdaş ölçütler doğrultusunda yürüten, sürekli gelişen nitelikli ve yenilikçi bir kurum olmaktır.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılaplarına, milli ve manevi değerlere bağlı; vatanını, milletini, bayrağını seven ve yücelten; sorumluluk sahibi, özgüven duygusu gelişmiş, katılımcı, paylaşımcı, girişken, üretken, yeniliklere açık, teknolojiyi etkin kullanan, başarılarıyla öne çıkan, sosyal yönü kuvvetli, zararlı alışkanlıklardan uzak, sağlıklı ve akılcı bireyler yetiştirmek.
Başarılar
2019 Beyaz Bayrak 2005 Erkekler Voleybol İlçe Birinciliği 2007 Kızlar Masa Tenisi Birinciliği 2011 İlçe Bilgi Yarışması Üçüncülüğü 2008 İlçe Satranç Turnuvası Birinciliği 2016 Voleybol erkekler il üçüncülüğü 2016 Eğitim ve öğretimde yenilikçilik ödüllerinde Türkiye birinciliği. 2017 TEOG sınavında Türkiye birincisi
Öğretim Şekli :Tam gün eğitim
08:30-11.40 öğleden önce 12.30-14.50 öğleden sonra
Okulumuz İlçe Merkezinde olduğu için ulaşım sıkıntısı yoktur.
Yerleşim Yeri
Horasan İlçesi Erzurum ilinin doğusunda Aras nehrinin kenarında kurulmuştur. Yüzölçümü 1662 Km2 dir. Deniz seviyesinden yüksekliği 1650 mt´; İlçenin doğusunda Sarıkamış, güneydoğusunda Eleşkirt, güneyinde Karayazı, batısında Köprüköy ve kuzeyinde Narman ilçeleri yer almaktadır. İlçenin toprakları genel olarak Aras nehri boyunca uzanan geniş düzlüklerle, Kuzey ve Güneyden çevrili tatlı eğimli çıplak geniş sırtlardan meydana gelmiştir.
Okulumuz İlçe merkezinde olup İl merkezine 87 km. uzaklıktadır.