May

5,6 ve 7. Sınıf öğrencilerimiz için uygulanan deneme sonucunda yüksek başarı göstererek birinci olan öğrencilerimiz,  Sayın Okul Müdürümüz Kadir Yazıcı tarafından ödüllendirildi.

May

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında öğrencilerimize Türk Edebiyatı'nın önemli şairleri tanıtıldı. Öğrencilerimiz şairlerimizin çeşitli mısralarını ezberleyerek sınıflarda okudular.

May

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında öğrencilerimize öykü okuması yaptırıldı. Öğrencilerimiz okuma sonrası zihinlerinde kalan görsellerden resim kartları hazırladılar.

May

7sınıflarla 9. ünite kapsamında gerekli yapıları kullanarak çevre bilincine dikkat çektik.

Mrt

Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale'de destan yazan kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

7.sınıflar İngilizce dersi 8. ünite kapsamında gruplar oluşturdu ve gerekli yapıları kullanarak kendi hazırlamış oldukları materyaller üzerinden sunumları yaptılar.

Mrt

Paylaşmanın, dayanışmanın arttığı Ramazan ayında Fehmi Bilge Ortaokulu olarak ihtiyaç sahibi ailelere yardım kolisi ulaştırdık.

Mrt

Pi sayısının meşhur yaklaşık değeri 3,14 olduğu için her yıl 3’üncü ayın 14’üncü günü 1988 yılından beri “DÜNYA Pİ GÜNÜ” olarak kutlanır. Matematikçiler için adeta bir bayram olan gün çeşitli yerlerde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.Pi sayısı için en yaygın yaklaşım 3,14'tür. Gerçek değeri ise 3,141592653589793238462643383... şeklinde devam etmektedir. Çemberin çevresinin ve alanın hesaplanması başta olmak üzere matematik, geometri ve fizik gibi bilimlerde büyük bir öneme sahiptir. Fehmi Bilge Ortaokulu matematik öğretmeni Hatice OKUMUŞ ve 6.sınıf öğrencilerinin beraber hazırladığı 14 Mart Dünya Pi Günü Özel Panosu öğrencilerimize sunulmuştur.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında bu hafta öğrencilerimize atasözü ve deyimleri resimleme çalışması yaptırıldı. Yapılan resimler okul panosuna asıldı.

Mrt

8. sınıfların ' chores ' ünitesi kapsamındaki kelimeler ve yapıların yaparak yaşayarak öğrenmeleri sağlandı.

Mrt

Okulumuz değerler kulübü öğrencileriyle "Sabır" kavramının somut biçimde yaşatılması amaçlanarak turşu kurma etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında yaptığımız etkinliklerde bu hafta öğrencilerimizden atasözü ve deyimlerdeki verilen boşlukların yerlerini doldurmaları istendi. 'Haydi Boşluğu Sen Doldur' etkinliği ile öğrenciler eğlenerek öğrenme deneyimini yeniden yaşadı.

Şbt

5. Sınıflarla ''Health'' ünitesi kapsamında vücudumuzun bölümlerinin İngilizcelerini ve gerekli kalıpları öğrendik.

Şbt

7.sınıflarla "celebration" ünitesi kapsamında  "Welcome Party" düzenledik ve gerekli yapılar öğretildi

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında tüm sınıflarda atasözü ve deyimlerin anlamını bulma etkinliği yaptırıldı.